Home / O nama / Page 8

O nama

Dijamant je najveći proizvođač jestivih ulja i vodeći proizvođač margarina, biljnih masti, majoneza i delikatesnih proizvoda na bazi majoneza u Srbiji. Istorija kompanije datira od davne 1938. godine i tadašnje fabrike ulja „Beograd”, da bi danas, transformacijom poslovanja, zrenjaninska uljara poslovala kao članica Fortenova grupe.

Rast kompanije pratio je i razvoj portfolija – uz Dijamant i Dobro jutro lansiran je i novi brend funkcionalne hrane, Omegol, koji je vrlo brzo zauzeo značajno mesto kod potrošača na tržištu Srbije. Dijamant i Kikindski mlin poslovno se spajaju krajem 2021. godine nastavljajući zajedno da neguju iste poslovne vrednosti – kvalitet, iskustvo, tradiciju i inovaciju.

Uporedo sa razvojem asortimana formirana je i snažna distributivna mreža sa centrima u Beogradu, Nišu, Čačku, Vrbasu i Zrenjaninu, čime je omogućena dostupnost Dijamant proizvoda potrošačima u svim delovima zemlje.

Home / O nama / Page 8

O nama

Dijamant je najveći proizvođač jestivih ulja i vodeći proizvođač margarina, biljnih masti, majoneza i delikatesnih proizvoda na bazi majoneza u Srbiji. Istorija kompanije datira od davne 1938. godine i tadašnje fabrike ulja „Beograd”, da bi danas, transformacijom poslovanja, zrenjaninska uljara poslovala kao članica Fortenova grupe.

Rast kompanije pratio je i razvoj portfolija – uz Dijamant i Dobro jutro lansiran je i novi brend funkcionalne hrane, Omegol, koji je vrlo brzo zauzeo značajno mesto kod potrošača na tržištu Srbije. Dijamant i Kikindski mlin poslovno se spajaju krajem 2021. godine nastavljajući zajedno da neguju iste poslovne vrednosti – kvalitet, iskustvo, tradiciju i inovaciju.

Uporedo sa razvojem asortimana formirana je i snažna distributivna mreža sa centrima u Beogradu, Nišu, Čačku, Vrbasu i Zrenjaninu, čime je omogućena dostupnost Dijamant proizvoda potrošačima u svim delovima zemlje.

Dijamant, prisutni od 1938

Kompanija Dijamant najveći je proizvođač jestivih ulja i vodeći proizvođač margarina, biljnih masti, majoneza i delikatesnih proizvoda na bazi majoneza u Srbiji.

Istorija Dijamanta datira od davne 1938. godine kada je tadašnja fabrika ulja „Beograd” prerađivala 25 tona suncokreta, što je rezultiralo proizvodnjom šest tona ulja. Nepune dve godine kasnije, sedište kompanije seli se u Petrovgrad, današnji Zrenjanin, a 1946. godine kompanija svoj rad započinje pod nazivom fabrika ulja „2. oktobar”. 

Najmodernija fabrika margarina otvorena je 1971. godine kada se i naziv menja u „Industrija ulja Zrenjanin”, dok se sa proizvodnjom omiljenog brenda potrošača Dobro jutro započinje devet godina kasnije. Asortiman se upotpunjuje 1988. godine Dijamant majonezom, čime zvanično počinje nova era u poslovanju prve kompanije za proizvodnju namaznih margarina i majoneza u Srbiji.

o-nama-Dijamant

Istorijat

2023
Dijamantskih 85 godina tradicije i kvaliteta
Dijamantskih 85 godina tradicije i kvaliteta

Dijamant slavi 85 godina tradicije i kvaliteta

Tradicija je uvek bila deo nas – od perioda kada smo počinjali kao fabrika ulja „Beograd“, sve do danas kada smo vodeći proizvođač jestivih ulja, margarina, biljnih masti, majoneza i delikatesnih proizvoda na bazi majoneza u Srbiji, ali i regionu. Ove godine imamo više razloga za slavlje, pored otvaranja nove fabrike za proizvodnju sirovog i jestivog ulja u Zrenjaninu, obeležavamo i jubilarnu 85-godišnjicu poslovanja. Decenijsko iskustvo i znanje koje smo ulagali u unapređenje kvaliteta proizvoda i procese proizvodnje, dovelo je do toga da Dijamant postane prvi izbor potrošača.

Tajna našeg uspeha krije se u pažljivo biranoj recepturi, bogatom ukusu i puno ljubavi koja se nalazi u svakom proizvodu. Našim potrošačima dugujemo zahvalnost za poverenje koje nam ukazuju više od osam decenija, zato smo odlučili da na jedinstven način, proslavimo predstojeći jubilej. Kreirali smo posebnu aplikaciju pomoću koje ćemo nagraditi verne potrošače kartama za ekskluzivni koncert. Na slavlju u dvorani Spens u Novom Sadu mogu nam se pridružiti svi oni koji preuzmu aplikaciju i skeniraju fiskalne račune iz bilo koje prodavnice na kojima se nalaze Dijamant proizvodi.

Za najlojalnije jer su mesta ograničena, nakon evidentiranih 2000 dinara u vrednosti Dijamantovih proizvoda, očekuje vas jedna karta za koncert Ace Pejovića, 28. marta, a za narednih 1500 dinara svaki potrošač rezerviše sebi još jedno mesto u dvorani Spens.

Tokom proteklih godina dosta stvari se promenilo, ali tradicijom i kvalitetom smo dokazali da idemo u korak sa najnovijim svetskim trendovima u prehrambenoj industriji, negujući posebne odnose sa potrošačima. Poziv na proslavu jubileja otvoren je za sve one koji nas godinama prate, jer na ovom putu ne bismo uspeli bez njih – oni su naš Dijamant. Ali požurite, karte su ograničene.

Više na : www.dijamant85godina.rs

Vremeplov kroz istoriju – Dijamantova izložba u čast 85 godina postojanja
Otvaranje izlozbe povodom 85 godina Dijamanta

Vremeplov kroz istoriju – Dijamantova izložba u čast 85 godina postojanja

U čast višedecenijskog poslovanja, izložba pod nazivom „Dijamant: Hvala Vam za decenije poverenja“ biće svečano otvorena u Malom salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu, na kojoj će posetioci bliže moći da se upoznaju sa razvojnim putem najveće uljare u Srbiji.

Fabrika ulјa u Zrenjaninu prešla je dug put od svojih početaka 1938. godine u tadašnjem Petrovgradu, do pozicije regionalnog lidera u proizvodnji jestivih ulja, stonih margarina i majoneza. Tokom godina razvoja i ulaganja u proizvodne procese, Dijamant postaje sinonim za kvalitet i tradiciju, o čemu svedoče brojna domaća i međunarodna priznanja.

„Dijamantova izložba je prilika da podelimo priču o istoriji naše fabrike i razvojnom putu koji smo do sada prešli zajedno uz naše potrošače, na koju smo izuzetno ponosni. Tokom više od osam decenija postojanja, uspeli smo da se prilagodimo promenama u industriji, a da istovremeno ostanemo dosledni našem cilju – da kvalitet proizvoda održimo na najvišem nivou. Verujem da će naredne godine Dijamantovog poslovanja biti još uspešnije, a mi u kompaniji ćemo kao i do sada, napornim radom i trudom nastaviti da ispunjavamo stranice istorije i opravdamo lidersku poziciju na tržištu prehrambene industrije“, izjavio je Filippos Nanopoulos, direktor marketinga i razvoja kompanije Dijamant.

Svečano otvaranje izložbe planirano je za 18. septembar, sa početkom u 19 časova, dok će izložbeni materijal posetiocima biti na raspolaganju do sredine oktobra 2023. godine. Autor izložbe i pratećeg kataloga je Dejan Vorgić, kustos i istoričar umetnosti zrenjaninskog muzeja, koji je na ovom projektu radio sa stručnim saradnicima iz kompanije Dijamant.

Prateći katalog pogledajte na linku u nastavku!

Svečano otvorena muzejska postavka: „Dijamant: Hvala Vam za decenije poverenja“
Dijamant izlozba

Svečano otvorena muzejska postavka: „Dijamant: Hvala vam za decenije poverenja“

Sinoć smo u prostorijama Narodnog muzeja u Zrenjaninu otvorili izložbu pod nazivom „Dijamant – Hvala vam za decenije poverenja“ koja cilj ima da posetioce bliže upozna sa razvojnim putem najveće uljare u Srbiji.

Svečanom otvaranju izložbe prisustvovali su mnogobrojni zainteresovani građani, kao i bivši i sadašnji zaposleni kompanije Dijamant. Prisutnima su se obratili kustos Dejan Vorgić, direktor Narodnog muzeja Siniša Onjin i Predrag Nenin, stručni saradnik kompanije Dijamant, koji je tom prilikom izrazio zahvalnost gradu Zrenjaninu na pruženoj prilici da se na jedinstven način obeleži godina jubileja naše fabrike.

Izložbeni materijal će posetiocima biti na raspolaganju do sredine oktobra 2023. godine. U tom periodu Dijamant će u saradnji sa pedagoškom službom Narodnog muzeja, za učenike nižih i viših razreda osnovnih škola organizovati interaktivne radionice na kojima će moći da se bliže upoznaju sa procesom proizvodnje ulja i njegovom primenom u svakodnevnom životu, kao i sa procesom izgradnje brenda.

2025
Početak proizvodnje DIJET margarina
Početak proizvodnje DIJET margarina
  • Početak proizvodnje DIJET margarina sa smanjenim sadržajem masti.

Vrednosti - kvalitet i tradicija

Tokom višedecenijskog poslovanja Dijamant je uspešno odgovarao na promenljive potrebe tržišta, ostajući dosledan kvalitetu po kome je prepoznat od strane potrošača. Liderska pozicija brenda Dijamant u kategorijama jestivo ulje, majonez, stoni i namazni margarin potvrđena je od strane globalne agencije Nielsen na osnovu prikupljenih podataka za tržište maloprodaje, te je 2021. godine Dijamant proglašen za brend broj jedan u Srbiji. Dobitnici priznanja su i proizvodi iz Dijamant način linije, kao i proizvodi koji su vizuelno i sadržajno unapređeni – Classic i Light majonez, Blagi i kečap sa 0% šećera, proizvodi iz linije Ukusi tradicije, margarin Bakes and Cakes i mnogi drugi.

Prateći trendove u prehrambenoj industriji Dijamant je portfolio dopunio namazom koji pogoduje biljnom načinu ishrane – Dobro jutro Natur sa dodatkom ovsenog napitka, koji je nosilac ,,V-label” veganske oznake. 

Dijamant je posvećen implementaciji ekoloških praksi i principa održivosti u svim aspektima svog poslovanja i 2024. godine na tržište je plasirana nova lakša boca Dijamant ulja. Primenom napredne tehnologije i savremenih proizvodnih pogona smanjena je količina plastike, čime je dat doprinos smanjenju zagađenja i emisije CO2, uz očuvanju prirodnih resursa.

7

Misija i vizija

Misija
Predvideti i ispuniti želje i potrebe naših potrošača i u skladu s tim im ponuditi raznovrstan portfolio vrhunskih proizvoda. Biti poželjan poslodavac koji motiviše zaposlene da postižu najbolje rezultate. Biti odličan partner svojim kupcima, dobavljačima i svim ostalim poslovnim saradnicima. Biti odgovoran prema životnoj sredini i društvenoj zajednici u celini. Biti odgovoran prema akcionarima i obezbediti im maksimizaciju profita.
Vizija
Učvrstiti poziciju vodećeg proizvođača ulja, biljnih masti, margarina, majoneza i delikatesnih proizvoda na bazi majoneza u zemlji i regiji
NOVOSTI
Budite u toku
izabrani-proizvod-godine-02

Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap

izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap
moj-izbor-01
Kompanija Dijamant dobitnik priznanja „Moj izbor“ po 15. put zaredom