Home / Brendovi / Industrijski program

Industrijski program

Dijamantovi proizvodi namenjeni industriji pripremljeni su od visoko kvalitetnih biljnih ulja i masti uz pažljivo odabrane aditive i arome. Pronalaze široku primenu u prehrambenoj industriji.

Biljne masti i margarini namenjeni  korišćenju u  industriji su :

  • bez sastojaka životinjskog porekla
  • bez holesterola
  • bez alergena
  • bez GMO
Home / Brendovi / Industrijski program

Industrijski program

Dijamantovi proizvodi namenjeni industriji pripremljeni su od visoko kvalitetnih biljnih ulja i masti uz pažljivo odabrane aditive i arome. Pronalaze široku primenu u prehrambenoj industriji.

Biljne masti i margarini namenjeni  korišćenju u  industriji su :

  • bez sastojaka životinjskog porekla
  • bez holesterola
  • bez alergena
  • bez GMO

Margarini / Margarinski Namazi

Napraviti odabir adekvatnog margarina je teško. Zato Vam Dijamant nudi mogućnost da zajedno odaberemo pravi margarin. Ukoliko u ponudi ne možete pronaći odgovarajući margarin zajedno ćemo ga razviti za Vaše potrebe. Dijamant je u skladu sa novim trendovima na tržištu i zahtevima kupaca nameski razvio grupu NT margarina  koji u svom sastavu imaju nizak sadržaj trans masnih izomera

Pomoćno sredstvo u pekarskoj industriji

U pekarskoj industriji za podmazivanje kalupa i tepsija za testo, traka u peći.

Delimično hidrogenizovana biljna mast

Hidrogenizovane biljne masti proizvode se od visoko kvalitetnih rafinisanih nelaurinskih biljnih ulja postupkom delimičnog hidrogenovanja i naknadne rafinacije.  Zavisno od stepena hidrogenovanja dobijaju se masti različitih tački topljenja koje imaju široku primenu u prehrambenoj industriji. Opredeljenje za određenu mast zavisi od vrste proizvoda, godišnjeg doba i vrste tehnologije u proizvodnji.

Biljne masti KP, MKP su specijalno dizajnirane masti koje omogućavaju homogenu strukturu krem namaza a pritom sprečavaju  uljnu separaciju na sobnoj temperaturi.

CBR – zamena za kakao maslac

Čokomal je visoko kvalitetna biljna mast zamena za kakao maslac,  proizvedena postupkom delimičnog hidrogenovanja nelaurinskih biljnih ulja. Neutralnog je ukusa, mirisa i visokootporan na oksidativne promene.

SVOJSTVA:

  • nije potrebno temperiranje jer hlađenjem direktno kristalizira u pravilnoj β’ formi
  • kratko vreme kristalizacije
  • u proizvodnji krem proizvoda može se mešati sa kakao buterom u količini do 5%
  • usko područje topljenja
  • proizvodima daje stabilan sjaj, dobra senzorska i reološka svojstva
  • kompatibilan sa drugim nelaurinskim kiselinama

NT biljna mast

Dijamant je u skladu sa novim trendovima na tržištu i zahtevima kupaca nameski razvio grupu NT masti koja u svom sastavu ima nizak sadržaj trans masnih izomera. Ukoliko u ponudi ne možete pronaći odgovarajuću mast za Vaše potrebe, mi ćemo je razviti za Vas.

izabrani-proizvod-godine-02

Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap

izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap
moj-izbor-01
Kompanija Dijamant dobitnik priznanja „Moj izbor“ po 15. put zaredom