Priprema:

Zagrejati pećnicu na 180 °C.

U posudi umešati brašno, so i prašak za pecivo.

U drugoj posudi pomešati šećer i margarin i mutiti dok se ne sjedini u kremastu masu. Dodati jaja i pire od banana. Pomešati sa mešavinom brašna, soli i praška za pecivo.

U pleh, obložen papirom za pečenje, nasuti masu i peći u pećnici 20-30 minuta (dok ne dobije zlatno žutu boju).

Ostaviti da se ohladi u plehu 10 minuta, a zatim izvaditi iz pleha da se hladi van njega.

Servirati.

Sastojci:

250 g brašna

prašak za pecivo

kašičica soli

200 g Dobro jutro sa mlekom

100 g žutog šećera

2 jaja

500 g banana

štapić vanile

Novosadski sajam nagrade

Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Novosadski sajam nagrade
Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap