Home / U sve se meša ljubav / Miris medenjaka

Miris medenjaka

2020-01-05_5e11d6750f781_Picture1

Na trećoj polici sa desne strane, u babinom špajzu, stajalo je brašno. Pored njega, načešće je bila bela vangla sa zelenim tufnama…pomalo olupana sa jedne strane, pokrivena belom krpom. U njoj je uvek bilo čudno testo braonkaste boje. I, koliko god smo se kao deca trudili da u toj ružnjikavoj masi prepoznamo medenjake- nije nam uspevalo. Baba je imala čudan recept za testo, Tvrdila da ono mora da odstoji barem 15 dana.
I, kada bi nas jutrom probudio miris pečenih medenjaka, sasvim običnog oblika, bez ukrasa i boja, radovali smo se najviše na svetu, ni u najluđim snovima ne povezujući ih sa bezličnom braonkastom smesom iz limene vangle.
Nije to bio miris meda, ni cimeta…bio je to miris pravih medenjaka. Medenjaka u koji je umešena ljubav i strpljenje…medenjaka pravljenih samo za njene unuke.
Babe već godinama nema…ostao je babin recept i miris koji budi uspomene

Podeli sa drugima:
Povezani članci
Novosadski sajam nagrade

Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Novosadski sajam nagrade
Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap