Home / Saveti nutricionista / Danas sam pokušala da napravi majonez na uobičajeni način, pomoću štapnog miksera, i nikako nisam uspela.

Danas sam pokušala da napravi majonez na uobičajeni način, pomoću štapnog miksera, i nikako nisam uspela.

majonez-na-uobičajeni-način

Predlažemo da se prilkom izrade majoneza postupi po sledećem:

–  Izmešati žumanca jaja ili celo jaje, šećer, so, začine;

–  Dolivati polako ulje koje prethodno ohlađeno u frižideru uz stalno miksanje štapnim mikserom;

–  Kada ste dodali svu količinu ulja na kraju staviti senf i kiselinu (sirće, limunov sok) uz stalno miksanje;

Obratiti pažnju da miksanje ne traje prežiše duguo, jer i to može imati uticaja na konačni raspadanje emulzije.

Podeli sa drugima:
Povezani članci
izabrani-proizvod-godine-02

Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap

izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap
moj-izbor-01
Kompanija Dijamant dobitnik priznanja „Moj izbor“ po 15. put zaredom