Na našu Dijamant Facebook stranicu dobili smo recept Lambada kolač čokolada narandža od naše drage Adilje Hodže, kojim smo malo je reći oduševljeni.

Mi smo uzivali u ovom kolaču, a Dijamant Čokolada Narandža margarin mu je dao posebno čaroban ukus.

Probajte ovaj specijalitet i javite nam utiske u komentaru.

Priprema:

Belanca umutite sa šećerom i postepeno dodajte jedno po jedno žumance. Zatim ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sve pomešajte i sipajte u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Pečenu koru izvadite iz rerne i ostavite sa strana.

Žuti fil:

Vodu pomešajte sa step sokom i kuvajte. Pomešajte puding sa šećerom dodajte u vodu koju ste razmutili sa sokom. Skuvani fil odmah prelijte preko pečene kore i ostavite da se ohladi i stegne.

Beli fil:

Mleko skuvajte i malo izdvojite. Gustin pomešajte sa šećerom i mlekom koje ste izdvojili i sipajte u vrijuće mleko, smanjite vatru i kuvajte neprestano mešajući dok se ne zgusne. Skuvani fil ostavite sa strane da se ohladi i stegne.

Penasto umutite margarin i pomešajte sa ohlađenim filom. Prelijte preko ohlađenog žutog fila i ravnomerno rasporedite.

Dekoracija:

Poređejte kesks preko belog fila i prelijte glazurom od čokolade. Osrtavite nekoliko sati da se stegne. Secite i služite.

Sastojci piškota:

5 jaja
5 kašika šećera
2 kašike ulja
5 kašika brašna
kesica praška za pecivo

Žuti fil:

1l vode
2 kesice soka od narandže
9 kašika šećera
3 pudinga od vanile

Beli fil:

1l mleka
100 gr gustina
7 kašika šećera
125 gr margarina

Dekoracija:

150 gr petit keksa
100 gr čokolade
5 kašika ulja

Novosadski sajam nagrade

Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Novosadski sajam nagrade
Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap