Pasta u krem pikant sosu

Priprema:

U dosta, slane vode skuvati pastu.  Dok se pasta kuva, pripremiti sos i tikvice.

U zagrejan tiganj, sipati ulje i usitnjen beli luk. Krčakti dok luk ne počne da rumeni.

Dodati so i biber, pa mešati.

Dodati pavlaku za kuvanje i ostaviti nekoliko minuta dok sos ne počne da se zgušnjava. Za to vreme, u gril tiganj ispeći tikvice koje je predhodno potrebno iseckati na polovine krugova. Peći dok tikvice ne porumene sa obe strane.

Oceđenu pastu dodati krem sosu. Dodati i tikvice. Sve dobro promešati i služiti odmah uz dodatak parmezana, još malo aromatičnog ulja i sitno seckanih oraha.

Sastojci:

 

300g sveže testenine
Za krem sos:

250 ml pavlake za kuvanje

50 g – sveže izrendanog parmezana

sveži bosiljak

3 čena belog luka

so, biber

40ml Dijamant način ulja sa ukusom čili paprike

2 manje tikvice

šaka oraha

Novosadski sajam nagrade

Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Novosadski sajam nagrade
Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap