Priprema

Kada kvasac nadođe, umesiti testo od brašna, mlake vode, jogurta i soli i razviti ga koliko god može na debljinu od oko 1 cm. Preko razvijenog testa premazati umućen margarin i uviti u rolat. Ostaviti malo da odstoji. Rolat iseći na 6 delova. Svaki deo razviti i sa obe strane zaseći ukoso trakice na svakih 1,5 cm kako bi se kasnije dobila pletenica. Po sredini nafilovati i trakice naizmenično preklapati. Dobijenu pletenicu premazati jajetom i po želji posuti susamom. Peći na 200 stepeni dok ne dobije zlatno-žutu boju.

Potrebno

Za testo:

  • 1 kg brašna
  • 1 kvasac
  • 0.5 l mlake vode
  • 200 ml jogurta
  • 1 kašika soli
  • 250g Dijamant Classic margarina
  • 1 jaje za premazivanje

Za fil:

  • 500g salame, šunke i sl.
  • 300g sira
  • 200g Dijamant kečapa
  • origano
izabrani-proizvod-godine-02

Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap

izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap
moj-izbor-01
Kompanija Dijamant dobitnik priznanja „Moj izbor“ po 15. put zaredom