Priprema

Mleveno meso propržiti na ulju, dodati so, biber i sitno iseckan peršunov list. Potrebnu količinu tankih kora podeliti na tri dela, ređati ih u podmazan pleh i svaku koru poprskati mešavinom ulja i vode. Kada se poređa prvi deo kora staviti pola nadeva (meso), pa drugi red kora, pa ponovo nadev i odozgo kore. Pitu iseći na kocke i preliti sa umućenim jajima i kiselom pavlakom (jogurtom). Ostaviti da odstoji 10-15 minuta i zatim peći u rerni na umerenoj temperaturi dok ne porumeni.

Potrebno

  • 500g tankih kora
  • 400g mlevenog mesa
  • 3 jaja
  • 1 čaša kisele pavlake ili jogurta
  • peršunov list
  • 200ml  kisele vode
  • 200ml ulja
  • so, biber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

izabrani-proizvod-godine-02

Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap

izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap
moj-izbor-01
Kompanija Dijamant dobitnik priznanja „Moj izbor“ po 15. put zaredom