SLANA POSNA KIFLICA SA PIVOM

Kažu da je pivo prehrambeni proizvod, barem se tako vodi zvanično. Pošto je takva situacija, smislili smo kako da ga iskoristimo u prehrani, da bismo dobili božanstvene slane kiflice, meke kao duša. Idealne su za posni, a preukusne i svaki drugi dan. Iako ćete u receptu primetiti šećer, one se savršeno uklapaju uz sve ukuse. Kad malo bolje razmislimo, možda ipak najbolje reaguju na činijicu sa majonezom ili ajvarom.

Priprema:

U činiju sa brašnom sipati prašak za pecivo, dve kašike šećera i pola kašičice soli. Kada ih umešate, polako dodajte prvo ulje a zatim i pivo i rakijsku čašu kisele vode. Od toga zamesite testo, dok ne dobijete glatku i homogenu masu.

Zbog praška za pecivo, budite spremni da se kiflice voma povećaju, pa ih umesite tanke i manje. Premažite ih kiselom vodom i – ukoliko ste zacrtali da budu za slani deo trpeze – posejte malo krupne soli koja će kasnije lepo hrskati. Složite ih u pleh koji ste premazali margarinom i pecite na 200 stepeni. Kada se zarumene, smanjite temperaturu na 180 stepeni.

Kada su gotove, izvadite ih iz rerne i odmah prekrijte čistom platnenom krpom, ne pritiskajući ih.

Pored njih, na trpezu iznesite i činijicu sa Dojamant majonezom i ajvarom. Uživajte, ukoliko preostane neka nakon gostiju. Što čisto sumnjamo.

Sastojci:

izabrani-proizvod-godine-02

Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap

izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap
moj-izbor-01
Kompanija Dijamant dobitnik priznanja „Moj izbor“ po 15. put zaredom