Zapečene palačinke sa majonezom

Palačinke bez barem jednog jajeta? Mora da smo sišli sa uma, sigurno se mislite. Razmislite ponovo, jer recept u nastavku je potpuno sposoban da vas prevari i da nikad ni ne saznate da ste jeli nešto drugo osim klasičnih palačinki sa jajima i malo mleka. Obratite pažnju:

Priprema:

Testo za ove palačinke se pravi samo od kisele vode, soli, ulja malo praška za pecivo. Kada sjedinite mešajući sve te sastojke, dodajte brašna onoliko koliko procenite da je potrebno da dobije testo gustine kao za klasične palačinke.

Ova količina je dovoljna za 15ak palačinki, taman koliko možete složiti u pleh, po širini i to u dva reda.

Za fil prepržiti i izdinstati praziluk sa šampinjonima dok ne ispari sva voda. Kada se ohladi, dodajte majonez a zatim i isitnjen kikiriki.

Nafilujte palačinke, urolajte i posložite na podmazan pleh. Za to vreme, umešajte majonez u malo sojinog mleka i time preliti sve palačinke i zapeći u rerni na 180 stepeni 15ak minuta. Dok je jelo još toplo, posuti susamom i svežim peršunom.

Ubeđujte se sa gostima kako jelo JESTE posno. To je najteži deo. Prijatno!

Sastojci:

Sastojci za testo:

Sastojci za fil:

Novosadski sajam nagrade

Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Novosadski sajam nagrade
Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap