Prolećne rolnice

Priprema:

U tiganju na tihoj vatri zagrejati ulje, pa dodati iseckan luk i dinstati nekoliko minuta, dok luk ne omekša. Dodati iseckanu papriku i dinstati minut, dva. Dodati izrendanu šargarepu i dinstati minut, dva, mešajući.

Dodati iseckan kupus, pa dinstati par minuta sve zajedno. Dodati soja sos i chili sos. Promešati. Dinstati dok sva tečnost ne ispari, što će biti vrlo brzo. Ostaviti da se ohladi.

Izdvojiti jedan list kora za pite, pa ga iseći u kvadratni oblik. Mešavinom gustina i vode premazati ivice kore. Dodati 2 pune kašike fila na sredinu kora pa zatvoriti kore kao sarmice.
Ponoviti postupak dok se ne utroši sav fil.

U dublju šerpu zagrejati ulje, pa peći rolnice sa svih strana oko 3 minuta.

Sastojci:

2 šargarepe, narendane

130g narendanog kupusa

2 crvene paprike, sitno naseckane na trakice

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka, usitnjenog

40ml Dijamant soja sosa

10ml Dijamant chili sosa

2 kašike susamovog ulja

10 listova gotovih kora za pite

suncokretovo ulje za pečenje

2 kašike gustina

Novosadski sajam nagrade

Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Novosadski sajam nagrade
Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap