Priprema

Krompir skuvati u ljusci, sačekati da se malo ohladi, oljuštiti i iseckati na kockice. Jabuke i celer oljuštiti, celer izrendati, a jabuke iseckati na kockice, i preliti belim vinom da ne pocrne. Peršun iseckati, preliti mešavinom vinskog sirćeta i vode i ostaviti da odstoji u frižideru 60 minuta. U šerpu sipati 1 l vode, dodati kocku za riblji bujon i kada voda proključa staviti riblje filete, kuvati 5 minuta i ocedite. Pirinač skuvati „ al dente“ ocediti i sačekati da se sasvim ohladi. Veću posudu za salatu obložite sa nekoliko listova zelene salate isečene na tračice, dodati ohlađenu ribu, pirinač, krompir, jabuke, celer i  iseckane orahe i sve promešajte. Posoliti, i dodati mešavinu Dijamant Light  majoneza i iseckanih maslinki, pomešati i do serviranja čuvati u frižideru.

Potrebno

  • 300g ribljeg fileta
  • 4 veća krompira
  • Glavica zelene salate
  • 1dl suvoga belog vina
  • 2 jabuke
  • Koren celera
  • 4 supene kašike pirinča
  • 100g oraha
  • Grančica ruzmarina
  • 3 kašike vinskog sirćeta
  • 3 kašike vode
  • ½ veze peršuna
  • 200 ml Dijamant Light majoneza
  • 150g crnih maslina
  • So i biber
Novosadski sajam nagrade

Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Novosadski sajam nagrade
Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap