Priprema

Kosti staviti u vodu da se kuvaju. Dodati so, očišćen zelen, celer, peršun, malo bibera i lovorov list. Meso sitno iseckati i propržiti na ulju. Dodati sitno iseckan luk, oljušten i isečen paradajz i sve propržiti sa brašnom i mlevenom paprikom. Dodati bibera po ukusu. Supu od kostiju procediti i njom preliti meso koje se dinsta. Dodati isečen krompir, pa pred kraj kuvanja rezance. Malo kuvati dok rezanci ne omekšaju. Čorbu začiniti kiselom pavlakom i sitno iseckanim peršunovim listom.

Potrebno

  • 500g teletine
  • 2l hladne vode
  • 2-3 teleće kosti
  • 5 kom paradajza
  • 1 šolja rezanaca za supu
  • 1 glavica crnog luka
  • 1dl ulja
  • 2 krompira
  • 1 veza zeleni
  • 1 celer
  • 1 kašika brašna
  • pola čaše kisele pavlake
  • 1 peršunov list
  • lovorov list
  • mlevena paprika
  • so, biber
  • Dijamant ulje
Novosadski sajam nagrade

Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Novosadski sajam nagrade
Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap