Priprema

Umutiti margarin, dodati brašno i mesiti dok se masa ne ujednači. Dodati žumanca i kiselo mleko, pa još malo mesiti. Od dobijenog testa praviti valjčiće dužine 5 cm i pritiskati ih na rende. Urmašice ređati u uljem podmazan pleh i peći na 180 stepeni dok ne porumene. Skuvati gust sirup od šećera i vode, dodati vanil šećer i limunov sok, pa njime preliti urmašice.

Potrebno

  • 750g brašna
  • 300g Dijamant Classic margarina
  • 3 žumanca
  • 4 kašike kiselog mleka
  • 400g šećera
  • 0,5 l vode
  • sok od 1 limuna
  • 2 vanil šećera
Novosadski sajam nagrade

Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Novosadski sajam nagrade
Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap