Zaboravi na klasične pljeskavice – ovaj vege burger sa Dobro Jutro Humusom donosi pun, bogat ukus bez mesa.
Savršen je za brz, zdrav i ukusan obrok koji će obožavati i oni koji inače jedu meso. Priprema je jednostavna, a rezultat je sočan i hranljiv sendvič za svaku priliku.
Hajde da vidimo kako se pravi!
Za pljeskavice:
U secka stavite sve sastojke za vege pljeskavice. Blendajte dok se dobro ne usitne. Formirajte 4 pljeskavice i ostavite da se ohlade 30 minuta. Nakon toga na malo ulja prepecite pljeskavice dok ne porumene sa obe strane.
Luk nasecite tanko pa ga začinite sa malo soli i bibera i prelijte sa maslinovim uljem i sokom od pola limuna.
Na donju stranu zemičke ređajte list salate, paradajz, vege pljeskavicu, kašiku humusa, krastavce, luk i poklopite gornjim delom zemičke.
Dobro Jutro je tu generacijama, ali danas donosi nešto novo – humus koji savršeno menja klasične namaze.
Pomešaj kašiku Dobro Jutro Humusa sa malo limunovog soka i belog luka – dobijaš brzi dresing za burger ili prilog salatu.