Priprema:

Torta:

Za početak istopiti čokoladu i margarin, nalupati jaja, šećer, vanilu i dodati malo soli.

Ovde je bitno da se forma dobro pomaže, da se kolač ne prepeče da ne ostane suv.

Sipati otopljen margarin i čokoladu i umešati kakao. Sipati u pripremljenu formu za pečenje i peći na 150 stepeni oko 40 min. Izvaditi iz forme i dobro hladiti.

Preliv:

Za preliv dobro umutiti čokoladu i margarin, dodati pavlaku.

Čokoladu otopiti na pari uz malo margarina,

Pavlaka se dodaje da bi glazura bila mekana i da ne bi pucala pri sečenju.

Sastojci:

Torta:

340g crne čokolade

170g Dijamant classic stonog margarina

5 jaja

Vanilla

50g šećera

Malo soli

25g kakaa

500g jagoda

Preliv:

120g crne čokolade

45g Dijamant classic stonog margarina

100g slatke pavlake

Novosadski sajam nagrade

Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Novosadski sajam nagrade
Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap