Crepes Suzette

Priprema:

Testo:

Izmešati jaja, šećer ulje i so. Dodati brašno, dobro umešati i procediti masu. Ispeći 2 palačinke za jednu porciju.

Sos:

Otopiti šećer, dodati margarin i sok od pomorandže. Mešati dok se šećer ne istopi i dodati koru limuna. U pripremljen sos stavljati palačinke jednu po jednu i ostaviti da krčkaju 5 min. Preliti ih konjakom i zapaliti da se flambiraju. Služiti tople uz sladoled od vanile.

Sastojci:

Masa za palačinke:

100g brašna
20g šećera
2 jaja
20g ulja
300ml mleka
Malo soli

Sos:

100g Dijamant margarina s maslacem
100g šećera
150ml sveže ceđenog
soka od pomorandže
2 kašičice rendane kore
od pomorandže
1 kašičica rendane
kore limuna
0,05 ml konjaka

Najukusnije palačinke ikada, poslušajte detalje:

Novosadski sajam nagrade

Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Novosadski sajam nagrade
Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap