Priprema:

Kora:

Posebno umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, pa potom ostale sastojke. Koru peći na 180ºC

I Fil:

Umutiti pavlaku, Dobro Jutro margarin, prah šećer i mleveni keks

II Fil:

Umutiti krem šlag sa kiselom vodom

Slaganje:

Kore natopiti čokoladnim mlekom i ređati na sledeći način:

Kora – I Fil – II Fil i tako tri puta, na kraju tortu premazati krema šlagom.

Sastojci:

Kora:

4 kom jaja

4 kašike šećera

3 kašike mlevenih oraha

1 kašika brašna

od ovih sastojaka se dobija jedna kora, za ceo recept potrebno je napraviti tri kore!

Fil:

400gr mlevenog keksa

3 čaše kisele pavlake

500gr Dobro Jutro margarina

250gr šećera u prahu

500gr belog krem šlaga

2dl kisele vode

Za natapanje kora:

500ml čokoladnog mleka

Novosadski sajam nagrade

Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Novosadski sajam nagrade
Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap