Indijaneri by Poslastičar

Priprema:

Kada umutimo testo, hladimo ga u frižideru minimum 2 sata. Ohlađeno testo ćemo razvući oklagijom na oko 3mm debljine, a potom vadimo kalupom krugove i ređamo ih u pleh. Tako isečeno testo pečemo 10 minuta na 180 stepeni.

U međuvremenu, pripremićemo šam od belanaca.

Zagrejaćemo malo vode i u nju dodati 300g šećera. Kuvaćemo do 120 stepeni. Pored toga, ulupaćemo 5 belanaca i u to dodati još 50g šećera. Laganim dodavanjem istopljenog šećera, sjedinićemo ove dve mase, uz neprekidno mešanje.

Na ispečene kolutiće od testa dodajemo šam, uz pomoć dresira.

Poslednji korak je prepoznatljivi čokoladni preliv. U 400g otopljene crne čokolade dodajemo 100ml Dijamant Ulja da bismo dobili glatku teksturu.

Svaki od indijanera ćemo umočiti u čokoladnu glazuru, a zatim odložiti u frižider da se stegnu.

Vaša savršena hladna poslastica je spremna za serviranje.

Sastojci:

Šam:

  • 5 belanaca
  • 350gr šećera
  • pola čaše vode

Čokoladni preliv:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

izabrani-proizvod-godine-02

Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap

izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap
moj-izbor-01
Kompanija Dijamant dobitnik priznanja „Moj izbor“ po 15. put zaredom