Koh by Poslastičar

Priprema:

Odvojiti jaja. Nalupati belanca sa šećerom i dodati žumanca i griz. Sve lagano izmešati. Podmazati dublji pleh sa margarinom i posuti sa brašnom i sipati masu. Peći na 180 stepeni oko 30 min. Ostaviti da se prohladi i iseći na kocke. Mleko prokuvati sa vanilom i šećerom dok je toplo. Preliti preko koha i ostaviti da se prohladi.

Sos od vanile:

Mleko, šećer, vanilu i margarin prokuvati. Gustin razmutiti u malo vode i dodati žumanca. Sve izmiksati. Kad mleko prokuva dodati gustin i žumanca uz neprekidno mešanje da se nestvore grudvice. Kuvati jos 2-3 min. I prohladiti krem Topao krem servirati uz koh.

Sastojci:

Koh:

  • 10 kom jaja
  • 200gr griza
  • 200gr šećera
  • 1,5 lit mleka
  • 200gr šećera
  • 2 kesice vanile 

Sos od vanile:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

izabrani-proizvod-godine-02

Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap

izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap
moj-izbor-01
Kompanija Dijamant dobitnik priznanja „Moj izbor“ po 15. put zaredom