Krem brule by Poslastičar

Priprema:

Odgovarajuće keramičke ili metalne činije podmazati margarinom i posuti sa malo kristal šećera.

U šerpi prokuvati mleko, zajedno sa kristal šećerom i jednom kesicom vanilin šećera. U prokuvalu smesu dodati dva izmućena jajeta i 4 umućena žumanceta. Lagano mešati par minuta, nakon čega masu procediti.

Masu uliti u već pripremljene činije. Pleh zaliti vodom i sve to peći na temperaturi od 110 stepeni, 60 minuta.

Za najbolji ukus ostaviti krem brule da prenoći u frižideru. Neposredno pre serviranja, karamelizovati šećer.

Sastojci:

  • 0,5l mleka
  • 2 cela jajeta
  • 4 žumanca
  • 100 gr šećera za karamel
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 50 gr Dijamant Expert margarina
  • 120 gr kristal šećera

Novosadski sajam nagrade

Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Novosadski sajam nagrade
Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap