Krem karamel

Priprema:

Mleko, šećer i vanilin šećer prokuvati. Žicom izmešati jaja i žumanca. Kada mleko prokuva lagano sipati preko jaja, uz neprestano mešanje. Procediti i sipati u pripremljene forme. Forme poređati u pleh, a zatim pleh naliti vodom. Peći oko jedan sat na 110 stepeni. U tiganj dodati šećer i vodu, kada masa prokuva, pustiti da još malo ključa, kako bi šećer ukuvao. Dodati kokice uz neprestano mešanje. Kad se kokice karamelizuju, dodati margarin i sve lagano izmešati. Ostaviti ih na papiru za pečenje, kako bi se ohladile.

Sastojci:

50g šećera
30g Dijamant Classic margarina za podmazivanje formi
Malo šećera za podmazivanje formi
0,5l mleka
100g šećera
1 kesica vanilin šećera
4 žumanca
2 cela jaja

Karamelizovane kockice za dekoraciju

100g šećera
Malo vode
Gotove kokice
30g Dijamant Classic margarina

Savet poslastičara uz koji vem ova poslastica mora uspeti

Novosadski sajam nagrade

Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Novosadski sajam nagrade
Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap