Krempita by Poslastičar

Priprema:


Za koru krempite je potrebno 2×250 gr lisnatog testa, koje treba podeliti na pola i razvući na dve tanke kore. Pre pečenja, izbockati ih nožem kako se ne bi skupile. Peći na 220 stepeni oko 10-15 minuta.

Odvojiti žumanca i belanca. Mleko prokuvati sa istopljenim margarinom.

U drugoj posudi u malo vode razmutiti brašno i dodati žumanca. Sipati brašno u vrelo mleko i kuvati na šporetu 8 minuta od momenta sipanja jaja u mleko. Masu je potrebno neprestano mešati.

Nalupati belanca sa šećerom, dodati u vreo krem i lagano izmešati. Vruću masu sipati na koru i ohladiti.

Nalupati slatku pavlaku i šećer i premazati ohladjenu krempitu. Dodati drugu koru preko toga.

Iseći krempitu i posuti šećerom u prahu.

Sastojci:

izabrani-proizvod-godine-02

Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap

izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap
moj-izbor-01
Kompanija Dijamant dobitnik priznanja „Moj izbor“ po 15. put zaredom