Parfe od lešnika sa karamel prelivom

Priprema:

Parfe:

Na pari penasto umešati žumanca, vodu i šećer. Ulupati slatku pavlaku sa šećerom. Kada se jaja prohlade, umešati ih u slatku pavlaku i dodati drobljeni lešnik. Sipati u formu i ostaviti da se zaledi.

Preliv:

Prokuvati slatku pavlaku i ostaviti sa strane. Istopiti šećer, zatim preliti pavlaku preko šećera i dodati margarin. Ostaviti da se šećer rastopi i ohladiti preliv. Za dekoraciju koristiti karamelizovan lešn ik ili umućen šlag.

Savet Poslastičara uz koji parfe mora biti preukusan

Sastav:

Za parfe:

4 žumanca
Malo vode
100g šećera
700g slatke pavlake
150g šećera
50g krupno mlevenih lešnika

Karamel:

200g šećera
200g slatke pavlake
50 g Dijamant Dijavit margarina

 Parfe od lešnika sa karamel prelivom by poslastičar

Parfe od lešnika sa karamel prelivom by poslastičar

Novosadski sajam nagrade

Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Novosadski sajam nagrade
Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap