Potica tradicionalna štrudla sa orasima

Priprema:

Testo:

U brašno dodati koru limuna. Mleko zagrejati tako da bude mlako, dodati šećer i u ovoj smesi rastopiti kvasac. Rastopljeni kvasac sipati u brašno i mesiti testo. Potom dodati jaja i na
kraju, istopljen margarin. Umesiti glatko testo i ostaviti da duplo naraste.

Fil:

Mleko, med, vanillin šećer, suvo groždje, margarin i cimet prokuvati. Dodati orahe i umešati. Ostaviti da se masa ohladi. U medjuvremenu ulupati belanca i umešati sa ohladjenim filom.
Testo za štrudlu razvući oklagijom i filovati. Ostaviti da naraste sat vremena. Premazati štrudlu jajima i peći na 180 stepeni oko 25 min.

Sastojci:

Testo:

500g brašna
100g Dijamant Dijavit margarina
1.5dl mlakog mleka
2 žumanca
1 jaje
Kora jednog limuna
80g šećera
40g kvasca

Fil:

450g mlevenih oraha
80g meda
100g šećera
2dl mleka
2 kesice van ilin šećera
Kora jednog limuna
125g Dijamant Dijavit margarina
2 umućena belanca
Malo cimeta
70g suvog groždja

Savet Poslastičara kako potica uspeva 100%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

izabrani-proizvod-godine-02

Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap

izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap
moj-izbor-01
Kompanija Dijamant dobitnik priznanja „Moj izbor“ po 15. put zaredom