Princes krofne by Poslastičar

Priprema:

Brašno, margarin, ulje i so prokuvati. Dodati brašno I kuvati da masa postane glatka i lepo se odvaja od zidova posude. Masu malo prohladiti i dodavati jedno po jedno jaje uz neprestano mešanje. Masa treba da bude bez grudvica i glatka.

Masu staviti u dresir džak i špricati na blago nauljen pleh. Peći na 180 stepeni oko 20 min da se lepo isuše . Najbitnije je neotvarati rernu da masa nebi spala.

Fil:

Mleko prokuvati. Odvojiti jaja. Gustin razmutiti u malo vode i dodati žumanca. Belanca nalupati sa šećerom i vanilom. Kad mleko prokuva dodati jaja i gustin u mleko uz neprekidno mešanje da se ne bi stvorile grudvice. To sve kuvati jos 3-4 min.

Skloniti sa šporeta i dok je vruće umešati belanca da se krem lepo sastavi. Gotove princes krofne preseći na pola, nafilovati sa kremom i poklopiti. Kad se ohlade posuti sa sa šećerom u prahu.

Sastojci:

Masa za princes krofne:

Fil:

  • 0,5 lit mleka
  • 120gr šećera
  • 4 kom jaja
  • 1 kesica vanillin šećera
  • 90 gr gustina

Novosadski sajam nagrade

Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Novosadski sajam nagrade
Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap