Home / Zimnica / Šarena salata

Šarena salata

sarena-salata

Priprema

Povrće operite, očistite i isecite na kolutove, a karfiol podelite na manje cvetiće. Stavite sve u dublju posudu, pa dodajte so, šećer, sirće, vinobran i biber. Sve dobro izmešajte i ostavite da prenoći. Sutradan napunite teglice.

Potrebno

  • 3kg raznovrsnog povrća (paprika, zeleni paradajz, šargarepa, kupus, krastavac, karfiol)
  • 150g soli
  • 150g šećera
  • 1/2l Dijamant sirćeta
  • 1 vinobran
  • 2 kesice bibera u zrnu
Podeli sa drugima:
Povezani članci
izabrani-proizvod-godine-02

Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap

izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap
moj-izbor-01
Kompanija Dijamant dobitnik priznanja „Moj izbor“ po 15. put zaredom