Home / Recepti / Dijamant način / Stejk iz rerne u finom holandez sosu

Stejk iz rerne u finom holandez sosu

Stejk u holandez sosu

Stejk iz rerne u finom holandez sosu

Priprema:

Zagrejati rernu na 180 stepeni. Liveni tiganj zagrejati u rerni. Meso premazati sa 2 kašike maslinovog ulja i gril začinom. Ostaviti ga da odmara 10 minuta na sobnoj temperaturi.

Meso dodati u zagrejan tiganj, zajedno sa uljem iz marinade i belim lukom. Stejk peći 3 minuta, pa ga okrenuti. U tiganj dodati još 2 kašike ulja. Vratiti nazad u rernu I ostaviti da se peče još 15 minuta.

Izvaditi stejk iz rerne i ostaviti da odmara na sobnoj temperature 20 minuta. U međuvremenu pripremiti holandez sos.

U širu šerpu sipati vodu, pa staviti na vatru da provri. Na šarepu u posudi za kuvanje na pari, staviti 2 žumanca, 1 kašiku hladne vode i 1 kašiku sirćeta. Žicom mešati jaja dok se lagano kuvaju na pari.

Mešati dok smesa ne postane penasta ili vazdušasta. Postepeno dodavati margarin sa maslacem uz konstantno mešanje. Sos možete skloniti sa pare kada dobijete gustu, svilnkastu smesu.

Sosu dodati malo limunovog soka i grubo naseckan bosiljak.

Rukolu dobro oprati, pa je posuti uljem. Posoliti, pobiberiti, pa je dobro umasirati rukama.

Stejk služiti preliven Holandez sosom uz rukolu.

Sastojci:

500g rib-eye stejka

4 kašike maslinovog ulja

4 glavice belog luka

2 kašike Dijamant gril začina

Za sos:
100ml vinskog sirćeta

jedna manja veza bosiljka, grubo naseckanog

2 žumanca

150g Dijamant margarina sa maslacem, istopljenog

malo limunovog soka

Za salatu:

150g sveže rukole

1 kašika maslinovog ulja

so, biber

Podeli sa drugima:
Povezani recepti
Novosadski sajam nagrade

Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Novosadski sajam nagrade
Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap