Priprema:

Kora:

Zamesiti testo i ostaviti da se stegne. Ispeći školjku u formi za tart.

Fil i tart:

Izmutiti jaja, šećer, vanilu i pavlaku. Šljive očistiti od koštica i poređati u pečenu školjku.

Nepravilno posuti orahe i preliti kremom.

Peći na 170 stepeni oko 30 min.

Sastojci:

Kora:

500gr brašna

300gr margarina

200gr šećera

2 jajeta

Fil:

250 gr slatke pavlake

50gr šećera

3 jajeta

vanila

50gr oraha u jezgru

500 gr šljiva

Novosadski sajam nagrade

Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Novosadski sajam nagrade
Kompaniji Dijamant dodeljene prestižne nagrade na 92. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
izabrani-proizvod-godine-02
Dijamant, član Fortenova grupe, dobitnik prestižnog priznanja „Izabran proizvod godine 2025” u dve kategorije – majonez i kečap